1. Κάστρο- Καψοδάσος Πατσιανός. Μία όμορφη διαδρομή, ξεκινώντας τον αγροτικό δρόμο βόρεια του κάστρου παράλληλα στο ρέμα, στρίβουμε αριστερά στη δεύτερη γέφυρα. Στη συνέχεια, διασχίζοντας τον κάμπο με τα λιόφυτα,  ο δρόμος στο τέρμα του και αριστερά, ανηφορίζει βόρεια σε μία πολύ γραφική διαδρομή, μέσα από παλιούς ελαιώνες και μεγάλες χαρουπιές, που είναι περιφραγμένοι με παλιές ξερολιθιές. Φτάνωντας στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο, μπορείτε να συνεχίσετε είτε αριστερά προς Πατσιανό και μετά προς Φραγκοκάστελλο, είτε δεξιά προς Καψοδάσος και μετά προς Φραγκοκάστελλο, περπατώντας περιφερειακά όλο τον κάμπο απολαμβάνοντας τη θέα. 

2. Καψοδάσος – Καλλικράτης - Ασφένδου - Αγ.   Νεκτάριος  - Φραγκοκάστελλο. Ξεκινώντας βόρεια του Καψοδάσους στο δρόμο για Καλλικράτη, στην πρώτη στροφή αριστερά, ξεκινά το μονοπάτι του φαραγγιού του Καλλικράτη. Μετά 3 ώρες φτάνουμε στο ομώνυμο οροπέδιο. Συνεχίζουμε το δρόμο δυτικά για Ασφένδου και σε 1,20 ώρα φτάνουμε στο χωριό. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε νότια στο ομώνυμο φαράγγι, όπου μετά από 3 ώρες φτάνουμε στο χωριό Αγ. Νεκτάριος. Από εκεί συνεχίζουμε τον κεντρικό δρόμο μέχρι το Φραγκοκάστελλο, περίπου 1,30 ώρα.

Μικροί περίπατοι. Ανατολικά και δυτικά του κάστρου εκτείνονται παραλιακά μονοπάτια που είναι πολύ όμορφες απογευματινές και όχι μόνο βόλτες. Ανατολικά ξεκινώντας από το κάστρο, θα συναντήσετε το ερειπωμένο καστρομονάστηρο του Αγ. Χαραλάμπους. Στη συνέχεια θα συναντήσετε την 'Ορθή Άμμο' και στο τέλος της παραλίας αριστερά, μπορείτε να βγείτε στο κεντρικό δρόμο και να επιστρέψετε, απολαμβάνοντας το δειλινό! Διάρκεια περίπου 1 ώρα. Δυτικά μπορείτε να ξεκινήσετε από την παραλία δυτικά του μικρού λιμανιού και να συνεχίσετε με μικρές παρακάμψεις όλο παραλιακά μέχρι την τελευταία αυτή του Βάταλου και μετά να επιστρέψετε από τον κεντρικό δρόμο. Διάρκεια περίπου 1,30 ώρα. Επίσης όλοι οι εσωτερικοί δρόμοι του κάμπου από άκρο σε άκρο, είναι πολύ γραφικές διαδρομές που θα σας μυήσουν στην αγροτική ζωή της περιοχής.

map of Sfakia small

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 53 guests και κανένα μέλος

Go to top