1. Βουρβουρές. Μία όμορφη κοντινή διαδρομή είναι αυτή που ακολουθεί βόρεια του χωριού από τον επαρχιακό δρόμο προς Ασή Γωνιά και Μυριοκέφαλα. Διανύωντας μία απόσταση 3,5χλμ. φτάνουμε στην ορεινή περιοχή Βουρβουρές, από όπου έχουμε πανοραμική θέα από Ασή γωνιά μέχρι Μυριοκέφαλα και στο βάθος η βόρεια ακτή του νησιού. Συνεχίζοντας για άλλα 0,20' θα φτάσουμε στη θέση Κουμαρές μέχρι τη γραφική εκκλησία του Αγ. Ιωάννου.

2. Καλλικράτης-Οροπέδιο Μανικά. Από τον ίδιο δρόμο στη διασταύρωση της κορυφής, ακολουθούμε το δεξιό ορεινό δρόμο. Μετά από πεζοπορία 2 ωρών φτάνουμε στο γραφικό οροπέδιο του Μανικά. Εκεί βρίσκεται ο νεόκτιστος πέτρινος ναός του Σφακιανού Αγίου Μανόλη. Αν δεν θέλετε να γυρίσετε Καλλικράτη, νότια του οροπεδίου βρίσκεται το όμορφο Σκαλωτιανό φαράγγι. Σίγουρα εδώ θα δείτε τους μεγάλους γυπαετούς barbatus, αφού στο φαράγγι φωλιάζει ο μεγαλύτερος αριθμός ατόμων στην Ευρώπη. Η διάσχιση διαρκεί 1,15 ώρα και καταλήγει στο χωριό Σκαλωτή.

3. Καλλικράτης- Ασφένδου. Φεύγοντας από τον επαρχιακό δρόμο δυτικά, σε μία διαδρομή που τα τοπία εναλλάσσονται, φτάνουμε σε 1,30 ώρα στο χωριό Ασφένδου. Αν δεν θέλετε να επιστρέψετε, μπορείτε να διασχίσετε το ομώνυμο φαράγγι και να βρεθείτε σε 3,30 ώρες στο χωριό Αγ. Νεκτάριος. 

4. Καλλικράτης- Καψοδάσος. Ξεκινώντας νότια του χωριού και διασχίζοντας το όμορφο ομώνυμο φαράγγι, σε μία διαδρομή 3 ωρών θα φτάσετε στο Καψοδάσος, ατενίζοντας το κάμπο του Φραγκοκάστελλου και το απέραντο γαλάζιο της μεσογείου.

map of Sfakia small

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 86 guests και κανένα μέλος

Go to top