1. Άη Γιάννης- Κορμόκοπος. Σηματοδοτημένη διαδρομή με λευκό τετράγωνο και μπλε κύκλο στο μέσον. Είναι ομαλή και διασχίζει το υπέροχο δάσος από αιωνόβια πεύκα και κυπαρίσσια δυτικά του χωριού και καταλήγει σχεδόν ξαφνικά σε ένα τοπίο άγριο και επιβλητικό. Φτάνωντας στη θέση Κορμοκόπος θα βρείτε την ανοιχτή σπηλιά με νερό. Απαιτεί πεζοπορία 2 περίπου ωρών. 

2.  Άη Γιάννης- Αγ. Παύλος- Αγ. Ρουμέλη. Ευδιάκριτη, κατηφορική διαδρομή, σηματοδοτημένη  με τετράγωνο σε άσπρο και κόκκινο χρώμα. Ξεκινάει από το χωριό, περνάει από τον Καλό Πόρο, σημείο με μοναδική θέα και κατηφορίζει στο παλαιό θαυμάσιο κτιστό καλντερίμι, μέσα στα δένδρα μέχρι την παραλία του Άγιου Παύλου. Από εκεί το μονοπάτι συνεχίζει πεζοπορώντας δυτικά, για περίπου μια ώρα μέχρι το χωριό της Αγιάς Ρουμέλης.

3. Άη Γιάννης- Κρούσσια. Η διαδρομή ξεκινά βόρεια του ομώνυμου χωριού, μέσω ορεινού δρόμου, περνώντας μέσα από το όμορφο δάσος. Μετά από 6χλμ., και πορεία 2 ωρών ανάβασης φτάνουμε στην ιστορική περιοχή επί τουρκοκρατίας, Κρούσσια. Εκεί βρίσκεται παλαιό μιτάτο και πηγή νερού. Για τους πιο απαιτητικούς, από εδώ ξεκινά άλλο ένα μονοπάτι στα βορειοδυτικά, όπου μετά από ανάβαση 2 ωρών καταλήγει στη κορυφή Ζαρανοκέφαλα, στα 2,140μ. υψόμετρο.

4. Άη Γιάννης- Λιβανιανά. Ένα πολύ παλιό μονοπάτι συνδέει τα Λιβανιανά με τον Άη Γιάννη. Αρχικά διασχίζει ένα μικρό αλλά ενδιαφέρον φαράγγι, διασταυρώνεται με το φαράγγι της Αράδαινας και συνεχίζει απέναντι προς τον Αζογυρέ, παλιό οικισμό όπου δίπλα στα ερείπια, σώζεται ένας αρχαίος ελαιώνας. Η διαδρομή διαρκεί συνολικά δυόμισι ώρες.

map of Sfakia small

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 46 guests και κανένα μέλος

Go to top