Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του Δήμου Σφακίων.

Ο διαδικτυακός αυτός τόπος έχει σκοπό να σας παρέχει μία πλήρη ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις στον Δήμο μας, και να πληροφορήσει τους επισκέπτες της περιοχής μας για όλα όσα χρειάζονται να ξέρουν για το ταξίδι τους

Υποκατηγορίες

Η περιοχή των Σφακίων, αποτελεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον προορισμό για μελέτη και παρατήρηση φυτών. Το πλήθος απότομων και επιβλητικών φαραγγιών, οι πετρώδεις βουνοκορφές και γενικότερα η ποικιλία τοπίων και βιοτόπων συντελούν όχι μόνο στην ανάπτυξη πολλών διαφορετικών φυτών αλλά και στην παρουσία αρκετών σπάνιων, απειλούμενων και ενδημικών φυτών της Κρήτης. Η χλωρίδα των Σφακίων χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη ποικιλία ειδών και περιλαμβάνει δέντρα, αλπικά είδη, βρώσιμα χόρτα, αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα, ορχιδέες, φρυγανικούς θάμνους, παραθαλάσσια είδη, χασμόφυτα (φυτά που μεγαλώνουν σε γκρεμνά) και άλλα.

Τα Σφακιά είναι μία περιοχή, που λόγω του ιδιαίτερου φυσικού της ανάγλυφου, φιλοξενεί μεγάλο αριθμό σπάνιων ειδών άγριας και ήμερης πανίδας. Ας δούμε τα πιο σημαντικά.

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 304 guests και κανένα μέλος

Go to top