Ενημερωτική εκδήλωση στα Ασκύφου με θέμα: ‘Συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στη διατήρηση της βιοποικιλότητας: Η περίπτωση της Αμπελιτσιάς’

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς– Δυτικής Κρήτης, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασκύφου και της Διεύθυνσης Δασών Χανίων στα πλαίσια του προγράμματος «Διατήρηση της Αμπελιτσιάς στην Κρήτη, 2017-2020», την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στη διατήρηση της βιοποικιλότητας: Η περίπτωση της Αμπελιτσιάς», στο χώρο του Δημοτικού Γυμναστηρίου στα Ασκύφου, παρουσία εκπροσώπων του Δ.Σ Σφακίων και κατοίκων της περιοχής.

Μέσα από το παράδειγμα της προσπάθειας για την προστασία της Αμπελιτσιάς, αυτού του ενδημικού και απειλούμενου δέντρου της Κρήτης, στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και η προώθηση των αξιών που συνδέονται με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος των Λευκών Ορέων. Επιπλέον η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της ενεργής συμμετοχής των κατοίκων για την προστασία της βιοποικιλότητας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Πανεπιστήμιο Φρίμπουργκ της Ελβετίας, που ειδικεύεται στη μελέτη σπάνιων και αρχαίων ειδών δέντρων, όπως η αμπελιτσιά, και υλοποιείται με το συντονισμό του ΜΑΙΧ και σε συνεργασία με όλες τις Διευθύνσεις Δασών της Κρήτης, με τοπικές Δημοτικές αρχές, σχολεία και άλλους φορείς.

 IMG 0140

 

Παρουσίαση ημερολογίου αφιερωμένο στον Χατζημιχάλη Νταλιάνη

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στο πολιτιστικό κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου,  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης του ημερολογίου του συλλόγου Ηπειρωτών Κρήτης με θέμα « Από την Ήπειρο στην Κρήτη» αφιερωμένο στον ήρωα Χατζημιχάλη Νταλιάνη.

 Ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ζερβός Ιωάννης παρέστει στην εκδήλωση και απηύθυνε χαιρετισμό, με αναφορά στον Ηπειρώτη ήρωα Χατζημιχάλη Νταλιάνη και στα παλικάρια του, στους κοινούς ιστορικούς αγώνες  των προγόνων μας. Επίσης στην αδελφοποίηση του Δήμου Σφακίων με τον Δήμο Πωγωνίου, στον οποίο ανήκει η ιδιαίτερη πατρίδα του ήρωα, το Δελβινάκι που έλαβε χώρα στις 22 Ιουνίου 2013.

 Μέσα από την αδελφοποίηση των δύο δήμων, αναβαπτίζουμε τις σχέσεις μας διδασκόμαστε από το πνεύμα του αγώνα των προγόνων μας και μεταλαμπαδεύουμε το μήνυμα της αντίστασης και του αγώνα για την ελευθερία στη νέα γενιά  των ακριτικών δήμων μας.       

Δομή / Οργάνωση

Το Δ.Σ. του Δήμου Σφακίων συνήλθε σε συνεδρίαση την  15/02/2015 για τα αξιώματα του Προεδρείου για τα έτη 2015-2017 και για την Οικονομική Επιτροπή.

 

Για το Δημοτικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν οι παρακάτω:

α. Πρόεδρος ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Μπουχλάκης Νεκτάριος του Ιωσήφ 

β. Αντιπρόεδρος ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ορφανουδάκης Εμμανουήλ του Παύλου

γ. Γραμματέας ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Μπελιβάνης Σταμάτιος του Δημητρίου

 

Για την Οικονομική Επιτροπή που αποτελείται από τον Πρόεδρο κ. Ζερβό Ιωάννη, Δήμαρχο

εκλέχθηκαν οι παρακάτω:

Τακτικά Μέλη:

 1. Ηλιάκης Φίλιππος του Ιωάννη
 2. Σφηνιά Αφροδίτη του Ιωσήφ
 3. Μπολιώτης Ιωάννης του Ιωσήφ
 4. Καγιαδάκης Νικόλαος του Μανούσου
 5. Σταυριανουδάκης Ιωσήφ του Γεωργίου
  1. Χιωτάκης Μανούσος του Ιωσήφ
  2. Αναπληρωματικά Μέλη:
 1. Γιαλεδάκης Ιερώνυμος του Εμμανουήλ
 2. Ορφανουδάκης Εμμανουήλ του Παύλου

Υποκατηγορίες

banner

Ο κόμβος έχει δημιουργηθεί με σκοπό την έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση των πολιτών και των Μ.Μ.Ε. για το έργο και τις δραστηριότητες του Δήμου Σφακίων. Στις ενότητες που ακολουθούν μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για θέσεις εργασίας, δημοπρασίες και διαγωνισμούς που προκηρύσει ο Δήμος,  επίσης μπορείτε να διαβάσετε ανακοινώσεις, δελτία τύπου κ.α.