Αύγουστος 2017
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Ενημερωτικα Δελτια

facebook icon

Βρίσκεστε εδώ: ΑρχικήΔημος ΣφακιωνΑνακοινώσεις

banner

Ο κόμβος έχει δημιουργηθεί με σκοπό την έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση των πολιτών και των Μ.Μ.Ε. για το έργο και τις δραστηριότητες του Δήμου Σφακίων. Στις ενότητες που ακολουθούν μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για θέσεις εργασίας, δημοπρασίες και διαγωνισμούς που προκηρύσει ο Δήμος,  επίσης μπορείτε να διαβάσετε ανακοινώσεις, δελτία τύπου κ.α.

Δωρεάν διανομή νεκταρινιών

Περισσότερους από 21 τόνους νεκταρίνια παρέλαβε ο Δήμος Σφακίων από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πέλλας στα πλαίσια του προγράμματος δωρεάν διανομής αποσυρόμενων προϊόντων κανονισμού  (ΕΕ) 1165/2017, αποκλειστικά και μόνο για την δωρεά διανομή, από τον δικαιούχο φορέα παραλαβής.

 Η παραπάνω ποσότητα διανέμεται ήδη σε όλους ανεξαιρέτως τους δημότες από την Πέμπτη 10 Αυγούστου, όπως γινόταν και σε προηγούμενες διανομές. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει νέα διανομή με διαφορετικά προϊόντα, σε συνέχεια της καλής συνεργασίας του Δήμου μας με τον Α.Σ. Πέλλας.

 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στην εύρυθμη διανομή της μεγάλης αυτής ποσότητας, τους Προέδρους- Εκπροσώπους Τ.Κ. και επιχειρηματίες της περιοχής.

Δημοσίευση ευχαριστηρίου

κ. Δήμαρχε, Με το παρόν θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη συμβολή σας στη διεξαγωγή της εκδρομής των νέων ομογενών του Επιμορφωτικού Προγράμματος “Στα ίχνη του Καζαντζάκη”, υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία έλαβε χώρα στο Φαράγγι της Σαμαριάς και συγκεκριμένα στη νότια είσοδο του από Αγία Ρουμέλη την Κυριακή 6 Αυγούστου. Η άμεση ανταπόκριση σας στο αίτημα μας για συνδρομή στην παραπάνω δραστηριότητα, με την προσφορά των εξαιρετικών παραδοσιακών εδεσμάτων που απόλαυσαν δεκάδες νέοι άνθρωποι της Ελληνικής ομογένειας, ενίσχυσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξωστρέφεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του τόπου μας. Η Κρητική φιλοξενία και το λαμπρό κρητικό πνεύμα προβλήθηκαν με τρόπο χειροπιαστό και επάξιο! Παρακαλούμε πολύ να μεταφέρετε το μήνυμα μας προς τους υπαλλήλους σας και να ευχαριστήσετε εκ μέρους μας όλους αυτούς οι οποίοι, την προηγούμενη Κυριακή εργάστηκαν και βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η παραπάνω δραστηριότητα-εκδρομή. Σας ευχαριστούμε πολύ κι ελπίζουμε πολύ σύντομα να γνωριστούμε κατ΄ιδίαν και να συνεχίσουμε την αποδοτική και άριστη συνεργασία μας. Εκ μέρους της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Θάλεια Βενέρη Γραφείο Συντονίστριας Α.Δ.Κ.

Επίσκεψη Αν. Υπουργού Υγείας

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σφακίων πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 10 Αυγούστου ο Αν. Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Ζερβός με τον πρώην Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μπραουδάκη όπου συνομίλησαν για θέματα που απασχολούν την περιοχή.

 Ο κ. Πολάκης ο οποίος υπηρετεί και την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και πρώην Δημάρχου Σφακίων , είναι γνώστης των προβλημάτων και με τις δικές του παρεμβάσεις προωθείται η επίλυση τους.

 

10 08 2017 ΠΟΛΑΚΗΣ

Κατανομή ποσών στο Δήμο

 Κατανεμήθηκε στο Δήμο Σφακίων το ποσό των 189.900 € από τα έσοδα του Τέλους Διαφήμισης κατηγορίας Δ΄και από τα χρηματικά διαθέσιμα του λογαριασμού «Φόρος Ζύθου υπέρ Δήμων και Κοινοτήτων» όπως ανακοινώθηκε με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών στις 7/8/2017.

 Το ποσό αυτό διατίθενται  είτε για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών είτε για επενδυτικές  δραστηριότητες και έργα του Δήμου, τα οποία θα αποδοθούν μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.  

Αναστήλωση εκκλησίας 12 Αποστόλων

Επίσκεψη στην εκκλησία των 12 Αποστόλων Χώρας Σφακίων, στην οποία πραγματοποιούνται εργασίες αναστήλωσης της, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων κ. Παπαδοπούλου Ελένη με τον Αρχιτεχνίτη της Εφορείας κ. Τσιτσιρίδη Εμμανουήλ παρουσία του Πρωτοπρεσβύτερου Αθανάσιου Κουκουνάρη, Αρχιερατικού Σφακίων, του Δημάρχου Σφακίων κ. Ζερβού Ιωάννη και του Προέδρου Τ.Κ. Χώρας Σφακίων κ.Μπραουδάκη Ιωάννη.

 Οι εργασίες  που πραγματοποιούνται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, ξεκίνησαν μετά από αίτημα του Δήμου λόγω εκτεταμένων φθορών και του κινδύνου άμεσης κατάρρευσης του ναού, με αποτέλεσμα τη διάσωση του που χρονολογείται περίπου από τον 16 αιώνα μ.Χ.  

(φωτογραφία πρίν την αναστήλωση:)

 

πριν την αναστήλωση

(κατά τη διάρκεια της αναστήλωσης:) 

3

eps ypes