banner

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του Δήμου Σφακίων.
Ο διαδικτυακός αυτός τόπος έχει σκοπό να σας παρέχει μία πλήρη ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις στον Δήμο μας, και να πληροφορήσει τους επισκέπτες της περιοχής μας για όλα όσα χρειάζονται να ξέρουν για το ταξίδι τους.
10 Δεκ 2018 09:50

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Δημοσιοποίηση Στοιχείων Σύμβασης πριν τη Διενέργεια Ηλεκτρονικής Κλήρωσης και Επιλογής Μελών Επιτροπής για το έργο: «Αγροτική οδός από δυτικό όριο σχεδίου πόλεως Αγ. Ρουμέλης ως περιοχή εκφόρτωσης αγροτικών προϊόντων δυτικού τμήματος Λευκών Ορέων»

Με προϋπολογισμό εργασιών 137.900,00 € με ΦΠΑ

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
23 Νοε 2018 16:16

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του δημοτικού Μουσείου στο κτήριο του αείμνηστου Παύλου Μπικουβάρη στο Αμμουδάρι Ασκύφου και η ημέρα μνήμης καταστροφής του Αλιδάκη. Το “παρών” και στις δύο εκδηλώσεις έδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, ο δήμαρχος Σφακίων κ. Γιάννης Ζερβός με πλειάδα δημοτικών συμβούλων, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Νίκος Καλογερής, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων, συλλόγων, αρκετός κόσμος και πολλοί μαθητές με την συνοδεία των εκπαιδευτικών τους.

Το ιστορικό κτήριο του Παύλου Μπικουβάρη, το οποίο από εδώ και πέρα θα λειτουργεί ως δημοτικό Μουσείο, περιλαμβάνοντας χώρο μνήμης [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
07 Δεκ 2018 13:55

Πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων , μετά από στοχευμένες ενέργειες των Αντιδημάρχων Σφακίων κ. Σοφούλη Πέτρου και Ανωγείων κ. Σμπώκου Βασίλειου,  ενισχύσεις ήσσονος σε αιγοπροβατοτρόφους των Δήμων Σφακίων και Ανωγείων Κρήτης, των οποίων το ζωικό κεφάλαιο τα προηγούμενα χρόνια εμφάνισε το πρόβλημα της νεογνικής θνησιμότητας (ιωδιοπενίας).

Προηγήθηκε τον περασμένο μήνα η δημοσίευση της σχετικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, εξέδωσε εγκύκλιο για την χορήγηση των εν λόγω ενισχύσεων.

Ο επόμενος στόχος είναι η προσθήκη στον κανονισμό του ΕΛΓΑ της συγκεκριμένης πάθησης ώστε να τυγχάνει της ανάλογης αποζημίωσης

Ευχαριστούμε [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
16 Νοε 2018 14:18

              

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Χώρα Σφακίων, 08-10-2018

ΝΟΜΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ                                                       Αριθμ. Πρωτ.: 2723

ΔΗΜΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ

Δ/νση: Χώρα Σφακίων Χανίων

Τ.Κ. 73011

ΤΗΛ.:2825340000

ΦΑΞ: 2825340017

Ηλ. Διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
07 Δεκ 2018 13:53
Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΦΑΚΙΩΝ

Επίσκεψη στο Δήμο Σφακίων πραγματοποίησε η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018.

Στην περιοδεία της, επισκέφθηκε την Ανώπολη Σφακίων, γενέτειρα του ήρωα Ιωάννη Βλάχου Δασκαλογιάννη. Η ΥΦΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του ήρωα, παρουσία της Δημοτικής Αρχής των Σφακίων και των κατοίκων.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της παραμονής της, είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Ζερβό και τοπικούς φορείς της περιοχής.

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
13 Νοε 2018 14:18
Συνάντηση Δημάρχου με κατοίκους Χώρας Σφακίων

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σφακίων, όπου ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Ζερβός ενημέρωσε κατοίκους της Χώρας Σφακίων για τα έργα που έχουν εκτελεστεί στην Τοπική Κοινότητα και για τις μελέτες που έχουν δρομολογηθεί.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Νικόλαος Σκουτέλης και κ. Εμμανουήλ Μανούτσογλου, όπου μέσω βιντεοπροβολής παρουσίασαν τη πρόοδο της μελέτης που τους έχει ανατεθεί με βάση την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει ο Δήμος Σφακίων, το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Κρήτης με το Πολυτεχνείο Κρήτης και αφορά : «Βενετσιάνικο Φρούριο Χώρας Σφακίων: [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
04 Δεκ 2018 12:30

Δημοσιοποίηση Στοιχείων Σύμβασης πριν τη Διενέργεια Ηλεκτρονικής Κλήρωσης και Επιλογής Μελών Επιτροπής για το έργο

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΟΙΚΙΣΜΟ

ΛΙΒΑΝΙΑΝΑ ΕΩΣ ΦΟΙΝΙΚΑ, ΜΕ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΗ ΠΡΟΣ

ΛΥΚΟ

Με προϋπολογισμό εργασιών 146.550,00 € με ΦΠΑ

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
06 Νοε 2018 14:00

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ

ΤΣΥ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

Σ.Α.Υ

Φ.Α.Υ.

ΤΕΥΔ

 

 

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
Διαβάστε ακόμα >>

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σφακίων

ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2012

Η Νέα Δημοτική Αρχή Δήμου Σφακίων

α. έχοντας πλήρη συνείδηση της οικονομικής κρίσης και της ελληνικής οικονομίας η οποία έχει φέρει σε αδιέξοδη κατάσταση χώρα και λαό,

β. έχοντας πλήρη συνείδηση ότι το «σφάλειν» είναι ανθρώπινο όταν προσβάλλει εκείνον που το κάνει, και όχι ένα λαό και τον τόπο, σαφές στους Δημότες μας ότι δεν θα «σκύψει» το κεφάλι, αλλά, σε στενή συνεργασία μαζί τους θα αγωνιστεί, ώστε στα Σφακιά να υπάρξει τοπική ανάπτυξη.

γ. Στα πλαίσια αυτής της φιλοσοφίας αποφασίσαμε όπως και η «Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου μας εργαστεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Επιλέξαμε να ασχοληθούιδιαιτέρως με τους τομείς εκείνους οι οποίοι θα ενισχύσουν την καλυτέρευση της ζωής των πλέον ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων του Δήμου μας, ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ-ΝΕΟΛΑΙΑ, ΑΓΡΟ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ, αλλά να ασχοληθούμε, επίσης, με την ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, μέσα από τις ακόλουθες δράσεις:
 

Α. Ηλικιωμένοι, με τη «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».

Προϋπολογίσαμε τη βιώσιμη λειτουργία της δράσης αυτής με έξοδα ( μισθών- και εξοπλισμό φυσιοθεραπευτηρίου) με 140.000 ευρώ για το πρώτο έτος, ενώ για το δεύτερο, επειδή η κυβέρνηση αφήνει ασαφή την θεσμοθέτηση της δράσης, θα αγωνιστούμε για να την εξασφαλίσουμε στο Δήμο μας από ίδιους πόρους.

Β. Νεολαία, με τη στήριξη προγραμμάτων «ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ»:

Παιδί και Θάλασσα, Λειτουργία Γυμναστηρίων, ενίσχυση Αθλητικής Τοξοβολίας και Ποδοσφαιρικής Ομάδας, Αναρρίχηση- Διάσχιση Φαραγγιών (canyoning), ει δυνατόν, επαναλειτουργία Σκοπευτηρίου Ανώπολης, καθώς και αγώνες Τrialσε μία παράλληλη προσπάθεια δημιουργίας βιώσιμου εναλλακτικού τουρισμού και στον τόπο μας ο οποίος να εξασφαλίσει πόρους για την στήριξη και συνέχεια αυτών των προγραμμάτων, με ετήσιο προϋπολογισμό εξόδων 60.000 ευρώ (μισθών γυμναστών-λειτουργία γυμναστηρίων-αθλητικό υλικό) και έσοδα, περίπου, 20.000 ευρω.

 

Γ. Αγρο- Κτηνοτρόφοι

1..με τη στήριξη –εξασφάλιση επιστημονικών όρων υλοποίησης της ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ με ετήσιο προϋπολογισμό 45.000 (μισθοί- αγορά υλικών).

2.. σε συνεργασία με την Ένωση Απανταχού Σφακιανών , μετά από νομική διερεύνηση και στο βαθμό που είναι εφικτή η δράση, προβαίνουμε στη δημιουργία ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ με σκοπό νέες αγορές για τα σφακιανά προϊόντα πέρα από μεγαλεμπόρους

 

Δ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ.

Στη βάση της φιλοσοφίας μας, «αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη στα Σφακιά», ομόφωνα συναποφασίσαμε να στηρίξουμε τις παρακάτω δράσεις:

 1. Διαφήμιση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας με στόχο «Τουρισμός στα Σφακιά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

 2. Δημιουργία Δημοτικών Περιπτέρων στη Χώρα Σφακίων και Φραγκοκάστελλο στα οποία θα διατίθενται όλες οι πληροφορίες έντυπα και προφορικά, για όλες τις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες που μπορούν να απολαύσουν ή και να διευκολυνθούν από αυτές, κατά την παραμονή τους στα Σφακιά.

 3. Συμμετοχή του Δήμου μας σε τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και εξωτερικό.

 4. Δημιουργία ντοκιμαντέρ ή ταινιών με θέματα περιβαλλοντικά και ιστορίας των Σφακίων.

 5. Διερεύνηση της δυνατότητας εκθέσεων προβολής της αγρο-κτηνοτροφικής και παραδοσιακών ειδών σφακιανής παραγωγής στη Χώρα Σφακίων και Φραγκοκάστελλο,

με ετήσιο προϋπολογισμό εξόδων 25.000 ευρώ και πιθανά έσοδα 10.000 ευρώ.

 

Ε. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΣΚΑΦΟΣ

Κρίνοντας την μέχρι τώρα προσφορά του σημαντική, αποφασίσαμε την επέκταση της σύμβασης σε οκτάμηνη, με ετήσιο προϋπολογισμό 13.000 ευρώ.

 

Ζ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Επειδή θεωρούμε ότι εάν αφεθούμε στην κουλτούρα της σημερινής εποχής του «όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται» θα παράγουμε αντίστοιχα και πολιτισμό της αγοράς, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε βάρος στο σφακιανό παραδοσιακό πολιτισμό της φιλίας, της συνύπαρξης, του ενδιαφέροντος του ενός προς τον άλλον, της λεβεντιάς για το καλό των Σφακίων και της χώρας μας, προβάλλοντας τα ήθη και έθιμά μας, την ιστορία του τόπου μας, με τις ακόλουθες δράσεις:

 

 1. Συνεργασία με τις Ομάδες Πολιτών-Εθελοντών, τους Πολιτιστικούς μας Συλλόγους ώστε να διοργανώνουμε εκδηλώσεις πολιτισμού και δράσεις πολιτισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
 2. Διοργάνωση καλοκαιρινών συναυλιών στο Φραγκοκάστελλο.
 3. Θεατρικές παραστάσεις στο Δημοτικό υπαίθριο θέατρο της Χώρας Σφακίων.
 4. Αγροτικό Φεστιβάλ στον Καλλικράτη.
 5. Εκδήλωση για τους Σφακιανούς Μακεδονομάχους.
 6. Εκδρομές σε μέρη με παροικίες Σφακιανών.
 7. Διοργάνωση εκθέσεων βιβλίων για την Ιστορία των Σφακίων και τα Φυσικά Μνημεία του Δήμου μας.
 8. Προσπάθεια μεταφοράς στη σύγχρονη νεοελληνική γλώσσα της «Ιστορίας Σφακίων» του Γρηγορίου Παπαδοπετράκη.
 9. Δημιουργία Δημοτικής Χορωδίας.
 10. Παράδοση Μαθημάτων Μουσικής με ετήσιο προϋπολογισμό κόστους των προαναφερόμενων δράσεων 80.000 ευρώ.
Η. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ-ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΣΠΗΛΑΙΩΝ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΙΩΝ ΠΤΥΝΩΝ ΣΤΗ ΣΚΑΛΩΤΗ
Εκτιμούμε ότι ήρθε ο «καιρός» να αναδείξουμε και άλλες περιβαλλοντικές ομορφιές των Σφακίων, ώστε να αποκτήσει ο τόπος μας μεγαλύτερη επισκεψιμότητα με τις εξής δράσεις:
 1. Λειτουργία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΦΑΚΙΑΝΩΝ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ (εκτός Σαμαριάς-Ίμβρου που λειτουργούν) ήτοι, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ-ΑΣΦΕΝΔΟΥ-ΑΡΑΔΑΙΝΑΣ

με την με μ προϋπόθεση ότι δημιουργούμε: Δρομολόγηση λεωφορείων του Δήμου προς τις εισόδους –εξόδους των φαραγγιών.
 1. Ανάδειξη ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΣΚΟΡΔΟΛΑΚΗ ΑΣΦΑΙΝΔΟΥ

 2. Ανάδειξη ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΣΚΑΛΩΤΗΣ

 3. Ανάδειξη ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΑΓΙΑΣΜΑΤΣΙ ΚΑΨΟΔΑΣΟΥΣ

 4. Δημιουργία ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΑΓΡΙΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΣΤΗ ΣΚΑΛΩΤΗ

Με πιθανό ετήσιο προϋπολογισμό εσόδων 20.000 ευρώ , και εσόδων 40.000.
 

Θ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

«Αειφόρα» «Αειφορία» είναι λέξεις που ακούμε συχνά πυκνά τελευταία, και δεν είναι σίγουρο αν κατανοούμε τη σχέση τους με την υποστήριξη της προστασίας του περιβάλλοντος. Πράγματι οι λέξεις αειφορία-αειφόρα εννοούν το καθήκον που όλοι οι άνθρωποι οφείλουν στη διατήρηση της ζωής, με πράξεις αποτροπής πράξεων με δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον, όταν για οποιοδήποτε λόγο, κοινωνικό ή αναπτυξιακό, επεμβαίνει ο άνθρωπος στη φύση προκειμένου να μην την καταστρέψει, αφού καταστρέφοντας τη φύση, καταστρέφει μαζί και το μέλλον του ίδιου, της κοινωνίας και του τόπου στον οποίο ζει και ενεργεί. Στη βάση αυτής της θεώρησης, αλλά και γιατί τα Σφακιά είναι πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα, βουνά και κοιλάδες, και γι’ αυτό αξίζει, και οφείλουμε να τα προστατέψουμε περιβαλλοντικά, κρίνουμε ότι πρέπει και εμείς ως «Κοινωφελή» να βοηθήσουμε ώστε κάθε χρόνο να προγραμματίζουμε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις στα σχολεία και στις περιοχές του Δήμου μας στις οποίες εύκολα μπορούμε να δείξουμε στα παιδιά γιατί αξίζει να υπερασπιζόμαστε τον φυσικό πλούτο του τόπου μας, με εθελοντικό και συλλογικό πνεύμα.

Για να υλοποιηθεί το διετές πρόγραμμα της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου μας χρειάζεται:
-Να συναποφασίζουμε όλοι οι Δημότες
-Να συνεργούμε
-Να ελέγχουμε εάν υλοποιούνται στην κατεύθυνση που συναποφασίσαμε τα δημοτικά μας προγράμματα
-Να έχουμε το θάρρος Δημόσιας αναφοράς, σε κάθε πράξη που βλάπτει το μέλλον του τόπου μας που είναι και δικό μας,
μα, κυρίως, της νέας γενιάς.

eps ypes

Contact info

4contact email

Ενημερωτικά Δελτία

Δι@υγεια

dyavgia