banner

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του Δήμου Σφακίων.
Ο διαδικτυακός αυτός τόπος έχει σκοπό να σας παρέχει μία πλήρη ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις στον Δήμο μας, και να πληροφορήσει τους επισκέπτες της περιοχής μας για όλα όσα χρειάζονται να ξέρουν για το ταξίδι τους.
11 Αυγ 2017 15:24

Περισσότερους από 21 τόνους νεκταρίνια παρέλαβε ο Δήμος Σφακίων από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πέλλας στα πλαίσια του προγράμματος δωρεάν διανομής αποσυρόμενων προϊόντων κανονισμού  (ΕΕ) 1165/2017, αποκλειστικά και μόνο για την δωρεά διανομή, από τον δικαιούχο φορέα παραλαβής.

 Η παραπάνω ποσότητα διανέμεται ήδη σε όλους ανεξαιρέτως τους δημότες από την Πέμπτη 10 Αυγούστου, όπως γινόταν και σε προηγούμενες διανομές. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει νέα διανομή με διαφορετικά προϊόντα, σε συνέχεια της καλής συνεργασίας του Δήμου μας με τον Α.Σ. Πέλλας.

 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στην εύρυθμη διανομή της μεγάλης [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
08 Αυγ 2017 15:21

 Κατανεμήθηκε στο Δήμο Σφακίων το ποσό των 189.900 € από τα έσοδα του Τέλους Διαφήμισης κατηγορίας Δ΄και από τα χρηματικά διαθέσιμα του λογαριασμού «Φόρος Ζύθου υπέρ Δήμων και Κοινοτήτων» όπως ανακοινώθηκε με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών στις 7/8/2017.

 Το ποσό αυτό διατίθενται  είτε για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών είτε για επενδυτικές  δραστηριότητες και έργα του Δήμου, τα οποία θα αποδοθούν μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.  

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
10 Αυγ 2017 16:18

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σφακίων πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 10 Αυγούστου ο Αν. Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Ζερβός με τον πρώην Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μπραουδάκη όπου συνομίλησαν για θέματα που απασχολούν την περιοχή.

 Ο κ. Πολάκης ο οποίος υπηρετεί και την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και πρώην Δημάρχου Σφακίων , είναι γνώστης των προβλημάτων και με τις δικές του παρεμβάσεις προωθείται η επίλυση τους.

 

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
08 Αυγ 2017 11:44
Αναστήλωση εκκλησίας 12 Αποστόλων

Επίσκεψη στην εκκλησία των 12 Αποστόλων Χώρας Σφακίων, στην οποία πραγματοποιούνται εργασίες αναστήλωσης της, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων κ. Παπαδοπούλου Ελένη με τον Αρχιτεχνίτη της Εφορείας κ. Τσιτσιρίδη Εμμανουήλ παρουσία του Πρωτοπρεσβύτερου Αθανάσιου Κουκουνάρη, Αρχιερατικού Σφακίων, του Δημάρχου Σφακίων κ. Ζερβού Ιωάννη και του Προέδρου Τ.Κ. Χώρας Σφακίων κ.Μπραουδάκη Ιωάννη.

 Οι εργασίες  που πραγματοποιούνται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, ξεκίνησαν μετά από αίτημα του Δήμου λόγω εκτεταμένων φθορών και του κινδύνου άμεσης κατάρρευσης του ναού, με αποτέλεσμα τη διάσωση του που χρονολογείται [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
10 Αυγ 2017 16:06

κ. Δήμαρχε, Με το παρόν θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη συμβολή σας στη διεξαγωγή της εκδρομής των νέων ομογενών του Επιμορφωτικού Προγράμματος “Στα ίχνη του Καζαντζάκη”, υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία έλαβε χώρα στο Φαράγγι της Σαμαριάς και συγκεκριμένα στη νότια είσοδο του από Αγία Ρουμέλη την Κυριακή 6 Αυγούστου. Η άμεση ανταπόκριση σας στο αίτημα μας για συνδρομή στην παραπάνω δραστηριότητα, με την προσφορά των εξαιρετικών παραδοσιακών εδεσμάτων που απόλαυσαν δεκάδες νέοι άνθρωποι της Ελληνικής ομογένειας, ενίσχυσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξωστρέφεια της Τοπικής [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
02 Αυγ 2017 11:34

Με τη χρηματοδότηση ύψους 187.213,90 € από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, επιχορηγήθηκε ο Δήμος Σφακίων, μετά από αίτημα του.

 Η οικονομική αυτή ενίσχυση θα βοηθήσει στην πληρωμή πολλών λειτουργικών δαπανών οι οποίες ήταν ανεξόφλητες από προηγούμενα έτη.

 Αυτού του είδους οι επιχορηγήσεις δίνουν οικονομική ανάσα στους Ο.Τ.Α και θα πρέπει το νομικό πλαίσιο να ρυθμιστεί έτσι ώστε να μπορούν να εντάσσονται όλες οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

 Με τη χρηματοδότηση ύψους 187.213,90 € από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, επιχορηγήθηκε ο Δήμος Σφακίων, μετά από αίτημα του.

 Η οικονομική [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
08 Αυγ 2017 15:19
Επίσκεψη νέων ομογενών στον Δήμο

Στα πλαίσια του επιμορφωτικού προγράμματος νέων ομογενών που διοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού « Στα ίχνη του Καζαντζάκη», 70 ομογενείς την Κυριακή 6 Αυγούστου, επισκέφτηκαν τον Δήμο Σφακίων και την Αγία Ρουμέλη όπου περιηγήθηκαν σε τμήμα του φαραγγιού της Σαμαριάς και στη συνέχεια τους προσφέρθηκε στο χώρο του Κέντρου πληροφόρησης του Εθνικού Δρυμού παραδοσιακό κέρασμα από τον Δήμο Σφακίων σε συνεργασία με την Δ/νση Δασών Χανίων.

 Τους ομογενείς υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ζερβός Ιωάννης και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα τους από την συνοδό τους  η κ. Μαρία Παπαδά από την Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού. 

 

UncategorisedΔιαβάστε περισσότερα
Διαβάστε ακόμα >>

eps ypes

Contact info

4contact email

Ενημερωτικά Δελτία

Δι@υγεια

dyavgia