banner

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του Δήμου Σφακίων.
Ο διαδικτυακός αυτός τόπος έχει σκοπό να σας παρέχει μία πλήρη ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις στον Δήμο μας, και να πληροφορήσει τους επισκέπτες της περιοχής μας για όλα όσα χρειάζονται να ξέρουν για το ταξίδι τους.
16 Οκτ 2018 10:40
Συνάντηση Δημάρχων με Υπουργό Εσωτερικών

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση είχαν οι Δήμαρχοι Σφακίων κ. Ιωάννης Ζερβός , Αγίου Βασιλείου κ. Ιωάννης Ταταράκης και Αρχανών- Αστερουσιών κ. Εμμανουήλ Κοκοσάλης, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στο Υπ. Εσωτερικών.

Κυριότερο στα θέματα ήταν η νέα νομοθεσία «Κλεισθένης Ι» όπου τέθηκαν σχετικοί προβληματισμοί.

Ο Δήμαρχος Σφακίων αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, κυρίως στις ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού, ειδικότερα στην τεχνική υπηρεσία όπου υπάρχει αδυναμία επάρκειας και υλοποίησης σε έργα των μελετών και των χρηματοδοτήσεων που έχει εξασφαλίσει μέχρι τώρα. Επίσης στην αδυναμία διοικητικής υποστήριξης [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
09 Οκτ 2018 10:41

Σ.Α.Υ. ΒΟΥΒΑ

Φ.Α.Υ. ΒΟΥΒΑ

ΕΣΥ ΒΟΥΒΑ

ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ 

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ 

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ 

 

 

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
05 Οκτ 2018 10:04
Επίσκεψη ΠτΔ για την ημέρα μνήμης Ολοκαυτώματος Καλλικράτη- Πανηγυρική ανακήρυξη του σε μαρτυρικό χωριό

 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΗΡΩΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ (3.10.2018)

 

Εξοχότατε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας

Με μεγάλη χαρά σας υποδέχεται σήμερα ο Δήμος Σφακίων και το μαρτυρικό χωριό Καλλικράτης.  

Ως μαθητές, στην Ιστορία της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, μαθαίναμε ότι τρεις τόποι της Ελλάδας δεν υποδουλώθηκαν ποτέ στους κατακτητές : Το Σούλι, η Μάνη και τα Σφακιά.

Τα Σφακιά είναι επίσης γνωστό ότι αποτελούν τη μοναδική περιοχή της Κρήτης που δεν κατακτήθηκε ούτε από τους Άραβες, ούτε από τους Βενετούς, ούτε και από τους Τούρκους και σε αυτόν εδώ τον τόπο δεν εγκαταστάθηκε κανείς αλλόφυλος κατακτητής.

Το γεγονός ότι όλες οι εξεγέρσεις [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
11 Οκτ 2018 14:37

Ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ιωάννης Ζερβός μετά το πέρας του διοικητικού συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Δήμου Ηρακλείου, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκε και ο Προϊστάμενος του Π.Κ. Ανώπολης. Συζητήθηκαν αναπτυξιακά έργα που αφορούν το Δήμο Σφακίων και η εξασφάλιση των ανάλογων πόρων, καθώς επίσης και η λειτουργική στήριξη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ανώπολης.

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
21 Σεπ 2018 10:40

 

 

Με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου 2018, ορίστηκε επίσημα η έναρξη των εργασιών που περιγράφονται στην τετραμερή σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Σφακίων και του Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο: Βενετσιάνικο Φρούριο Χώρας Σφακίων: Γεωλογικές Έρευνες ευστάθειας πρανών - Διερεύνηση φθορών – Πρόταση Αποκατάστασης και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου για την ανάδειξη του μνημείου.

Πρόκειται για την δεύτερη σημαντική συνέργεια του Δήμου Σφακίων με την Σχολή Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου. Η έρευνα ιστορικής και αρχιτεκτονικής τεκμηρίωσης για την αποκατάσταση του Φραγκοκάστελλου, ολοκληρώθηκε και έφερε ως αποτέλεσμα [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
11 Οκτ 2018 14:36

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΛΙΔΑΚΗ ΤΟ 1774

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΤΗΡΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΙΚΟΥΒΑΡΗ

 

Ο Δήμος Σφακίων σας προσκαλεί να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην Ημέρα μνήμης καταστροφής του Αλιδάκη το 1774, στο μνημείο και στα εγκαίνια του κτηρίου Παύλου Μπικουβάρη, που θα πραγματοποιηθούν στ’ Ασκύφου την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11:00 το πρωί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

11.00 π.μ.

Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο στις Καρρές Ασκύφου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης – Συβρίτου & Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου. Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Ζερβό Ιωάννη Ομιλία από τον κ. Μπασιά Λουκά, Πρόεδρο Συλλόγου Επιστημόνων Σελλίνου. Κατάθεση [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
21 Σεπ 2018 10:39
Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, στις 11.00 π.μ. στο μνημείο πεσόντων, θα γίνει η πανηγυρική ανακήρυξή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ σε μαρτυρικό χωριό. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σφακίων.

Ο Καλλικράτης είναι το μοναδικό χωριό της Ελλάδας, που αριθμεί τέσσερα Ολοκαυτώματα.

Το 1770, στην επανάσταση του Δασκαλογιάννη, στις 26 Απριλίου, το χωριό καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τους Τούρκους.

Το 1821 στη Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση, στις 15 Ιουλίου 1821, ο Καλλικράτης καταστρέφεται ολοκληρωτικά για δεύτερη φορά από τους Τούρκους.
Το 1866, πρώτο έτος της Κρητικής Επανάστασης, στις 13 Δεκεμβρίου, [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
Διαβάστε ακόμα >>

eps ypes

Contact info

4contact email

Ενημερωτικά Δελτία

Δι@υγεια

dyavgia