banner

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του Δήμου Σφακίων.
Ο διαδικτυακός αυτός τόπος έχει σκοπό να σας παρέχει μία πλήρη ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις στον Δήμο μας, και να πληροφορήσει τους επισκέπτες της περιοχής μας για όλα όσα χρειάζονται να ξέρουν για το ταξίδι τους.
13 Οκτ 2017 15:41

Με το ποσό των 644.922 € επιχορηγήθηκε ο Δήμος Σφακίων για την εξόφληση υποχρεώσεών που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 31/7/2017.

 Το ποσό ενέκρινε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή – Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ).

 Μια μεγάλη οικονομική ανάσα για το Δήμο από το Υπουργείο Εσωτερικών που αποδεικνύει ότι στηρίζει την τοπική Αυτοδιοίκηση και την προσπάθεια μας δίνοντας τη δυναμική να συνεχίζουμε να προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία.

 Ευχαριστούμε επίσης και τον Αν. Υπουργό Υγείας και Δημοτικό Σύμβουλο Σφακίων κ. Πολάκη Παύλο [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
02 Οκτ 2017 14:48
ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης των 74 χρόνων από το ολοκαύτωμα του ιστορικού χωριού Καλλικράτης από τους Γερμανούς τον Οκτώβρη του 1943.

 Τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στον χώρο του Ηρώου και στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από το Δήμαρχο Σφακίων κ. Ζερβό Ιωάννη, και ομιλία για τα γεγονότα της εποχής από τον κ. Πολέντα Μανούσο, Υποστράτηγο ε.α.

 Παρευρέθηκαν και έκαναν κατάθεση στεφάνων, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Καλογερής Νικόλαος, ο εκπρόσωπος του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη Παύλου και Πρόεδρος της Ένωσης Σφακιανών Αθηνών κ. Μανουσογιαννάκης Ιωσήφ, , ο Διοικητής ΚΕΝΑΠ κ. Τσόγκας Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Αποκορώνου [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
13 Οκτ 2017 14:28

Την 12/10/2017 πραγματοποιήθηκε η οριστική παραλαβή του έργου: «Ύδρευση Ίμπρου – Ασκύφου Δήμου Σφακίων», από την αρμόδια επιτροπή που αποτελείται από τους: κ.κ. Μαυρομάτη Σοφοκλή, Μηχανολόγο Μηχανικό της Τ.Υ. Δήμου Χανίων ως Πρόεδρο, Μυλωνογιάννη Αθηνά, Πολιτικό Μηχανικό της Τ.Υ. Δήμου Χανίων ως Μέλος και τον Λειψάκη Δημήτριο, Δημοτικό σύμβουλο Δήμου Χανίων ως Μέλος. Παρόντες ήταν και ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ζερβός Ιωάννης με τους επιβλέποντες του έργου κ.κ. Μαθιοπούλου Ιουλία, Π.Ε. Πολιτικό Μηχανικό, Λυγιδάκη Μαριάννα Τ.Ε. Τοπογράφο Μηχανικό, Μαραγκάκη Στυλιανό Π.Ε. Πολιτικό Μηχανικό και Ευθυμίου Γεώργιο Μηχανολόγο Μηχανικό Προϊστάμενο  της Τ.Υ.Δ.Χ.

 Η μελέτη [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
03 Οκτ 2017 14:22
Ανάπλαση οικισμού Καλλικράτη

 

 

Την περιοχή του οικισμού Καλλικράτη του Δήμου Σφακίων επισκέφτηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ζερβός Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος κ. Σοφούλης Πέτρος, ο Πολιτικός μηχανικός του Δήμου κ. Μαραγκάκης Στυλιανός,  ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Χανίων κ. Τσιραντωνάκης Σοφοκλής, η επιβλέπουσα του έργου κ. Λιγιδάκη Μαριάννα, όπου ολοκληρώνονται σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες της εργολαβίας ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων Ίμπρου -Ασφένδου –Καλλικράτη -Αγίου Ιωάννη Δήμου Σφακίων, προϋπολογισμού μελέτης 635.000 € (με ΦΠΑ) και σύμβασης της αναδόχου εταιρίας ΣΤΟΧΟΣ 336.042 € (με ΦΠΑ), οι οποίες περιλαμβάνουν πλακοστρώσεις  και κατασκευή [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
12 Οκτ 2017 14:45
Αυτοψία σημείων για εκμετάλλευση υδάτινων πόρων

Σε συνέχεια της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σφακίων και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.  στις 11/10/2017, ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ζερβός Ιωάννης με τον Αντιδήμαρχο κ. Σοφούλη Πέτρο  και από την πλευρά του Ο.Α.Κ. Α.Ε. τον Δ/ντή Υδραυλικών Έργων κ Πατρελάκη Μάρκο, το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. κ. Λιβάνιο Βασίλειο, τον Μηχανικό Περιβάλλοντος κ. Παλύγος Ιωάννης, τους πολιτικούς μηχανικούς κ. Λαμπρινό Στυλιανό και Μανωλεδάκη Δημήτριο, τους Γεωλόγους κ. Σιμιτζή Βασίλειο και Πανηγυράκη Αγαμέμνωνα,  επισκέφτηκαν τα σημεία όπου θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων. Συγκεκριμένα στην περιοχή Γλυκά [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
15 Σεπ 2017 12:56
Δελτίο τύπου Νικήτεια 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα χρονιά στο Φραγκοκάστελλο ο εορτασμός του Αγίου Νικήτα και η αναβίωση των αθλητικών αγώνων των Νικητείων.

 Τα Νικήτεια αποτελούν ένα πολυσύνθετο ιστορικό και θρησκευτικό γεγονός που προβάλει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά των Σφακίων και της Κρήτης ολόκληρης.

 Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι παραδοσιακοί και ιστορικοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν την παραμονή της εορτής, μετά τον Εσπερινό, λόγω της δυνατότητας μετά την φωταγώγηση, στο δημοτικό γήπεδο Φραγκοκάστελλου.

 Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε δοξολογία- εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Νικήτα και στη συνέχεια η γιορτή [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
05 Οκτ 2017 15:01
Υπογραφή Προγραμματικής  Σύμβασης Δήμου Σφακίων και Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης  Α.Ε.

Από τον Δήμο Σφακίων και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ανακοινώνονται με την ευκαιρία της Υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης  με θέμα: «Βελτίωση συνθηκών ύδρευσης οικισμών του Δήμου Σφακίων και έρευνα για πλήρη αξιοποίηση της πηγής των Γλυκών Νερών» από τον Δήμαρχο Σφακίων Γιάννη Ζερβό και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ. Α.Ε. Φώτη Καζάση τα κάτωθι:

Ο Δήμος Σφακίων εξασφάλισε από το  Υπουργείο Εσωτερικών  το ποσό των 180.000 € από το έργο «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας». Ο Δήμος Σφακίων επίσης εξασφάλισε από την Περιφέρεια Κρήτης 75.000 €  για την εκπόνηση μελετών.

Σύμφωνα [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
14 Σεπ 2017 12:59

 

Ο Δήμος Σφακίων σας ενημερώνει ότι μπορείτε να προσέλθετε στα γραφεία του, για την ρύθμιση των πάσης φύσεως οφειλών σας έως και 100 δόσεις με  βάση το αρ. 52 του Ν.4483/2017. Στις οφειλές περιλαμβάνονται οι ήδη βεβαιωμένες και αυτές που θα βεβαιωθούν μέχρι 30/09/2017.

Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης των οφειλών, η απαλλαγή των προσαυξήσεων είναι σε ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%). Για ρύθμιση των οφειλών σας σε δόσεις, η απαλλαγή των προσαυξήσεων έχει ως εξής:

Για 2-24 δόσεις ποσοστό απαλλαγής 80% Για 25-48 δόσεις ποσοστό απαλλαγής 70% Για 49-72 δόσεις ποσοστό απαλλαγής 60% Για 73-100 δόσεις ποσοστό απαλλαγής 50%

Η πρώτη δόση της ρύθμισης καταβάλλεται εντός 3 εργασίμων ημερών [ ... ]

Ανακοινώσεις/ΝέαΔιαβάστε περισσότερα
Διαβάστε ακόμα >>

eps ypes

Contact info

4contact email

Ενημερωτικά Δελτία

Δι@υγεια

dyavgia